به گزارش “راهبرد انرژی“، دونالد ترامپ ، رییس جمهور آمریکا روز 1 می در شبکه های اجتماعی اعلام کرد:«هر کشور یا فردی که هر مقدار نفت خام یا محصولات پتروشیمی از ایران خریداری کند، به سرعت مشمول تحریم های ثانویه آمریکا خواهد شد.» به نظر می رسد سیاست جلوگیری از صادرات نفت ایران به عنوان بخشی از« فشار حداکثری» به منظور توقف توسعه برنامه های هسته ای این کشور اتخاذ شده است. رییس جمهور آمریکا در ادامه تصریح کرد:«باید همین الان خرید هر گونه نفت خام و محصولات پتروشیمی ایران متوقف شود.» افزون بر این، رییس جمهور آمریکا خاطرنشان کرد:«کشورهایی که مشمول تحریم های ثانویه شوند، به هیچ شکلی اجازه تجارت با آمریکا را نخواهند داشت.»
به احتمال قوی چین هدف تحریم های ثانویه دولت آمریکا خواهد بود که بزرگترین بازار صادرات نفت خام ایران به شمار می آید. به گزارش موسسه تحلیل و تحقیقات اروپایی کپلر ، بیش از 80 درصد از صادرات نفت خام ایران در ماه فوریه به کشور چین بوده است. البته ناگفته نماند اتخاذ چنین سیاستی از طرف دولت ترامپ می تواند روابط پرتنش این کشور با چین را بر سر تعرفه ها بیش از پیش وخیم تر کند.
دونالد ترامپ فشار حداکثری که علیه ایران در دور اول ریاست جمهوری خود اتخاذ کرده بود، بار دیگر اعمال کرده است. هدف دولت ترامپ از چنین سیاستی رساندن صادرات نفت خام ایران به صفر است. هر چند دولت ترامپ چنین سیاستی در قبال ایران اتخاذ کرده، ولی با اینحال مذاکره مستقیم با ایران پیرامون مسائل هسته ای را نیز از ماه اوایل ماه آوریل آغاز کرده است. تاکنون سه مذاکره میان ایران و آمریکا در سطح مقامات بلند پایه دو کشور برگزار شده است و قرار بود که مذاکره بعدی روز سوم ماه می برگزار شود ، ولی به تعویق افتاده است. در همین زمینه به تازگی از یک منبع دیپلماتیک ایرانی دریافتیم که در سومین دور مذاکره میان ایران و آمریکا که روز 26 آوریل برگزار شد، طرف ایرانی فهرستی از تحریم های آمریکا که به دنبال لغو آنها در کوتاه ترین زمان ممکن است، ارائه داده است. این منبع دیپلماتیک گفت:« این اولین باری بود که مذاکره میان دو طرف به طور جدی برگزار شده است. » اقلام درخواستی ایران مشخص نیست ، ولی با اینحال ایران علاقه خاصی به لغو تحریم های آمریکا در زمینه نفتی و معاملات بانکی که ارکان بودجه این کشور به شمار می آید، نشان داده و ممکن است به همین علت چنین درخواستی را مطرح کرده باشد. به گفته منبع دیپلماتیک ، طرف آمریکایی نیز درخواست خود برای محدود کردن برنامه های هسته ای ایران را تکرار کرد و درعین حال دیدگاه خود درباره توسعه برنامه های موشکی ایران را ابراز داشت. اما طرف ایرانی رویکرد قبلی خود دایر بر عدم قرار دادن هیچ موضوعی غیر از مسائل هسته ای در دستور کار مذاکره را حفظ کرده است.
پس از اینکه دونالد ترامپ پست کاهش صادرات نفت خام ایران را در شبکه های اجتماعی منتشر کرد ، نگرانی ها پیرامون محدود شدن عرضه و تقاضای نفت خام مطرح و همین امر منجر به افزایش تقاضا شده است. قیمت آتی نفت شاخص آمریکا ( وست تگزاس اینتر مدیت ) روز اول می 2.2 درصد افزایش یافت و در مقطعی به 59.5 دلار در هر بشکه رسید.